Lilla sjöjungfrun dvd

Tävling: Bidra med ditt bästa tips för att spara energi!


Har du en iPhone, iPad eller Androidmobil? Få tips om appar på www.VilkenApp.se . Ställ en app-fråga - Du får mail vid svar (valfritt). Du kan också läsa andras frågor och tips om appar.

Nu kör vi en tävling och uppgiften är följande:

Skriv en kommentar nedan, med ditt bästa tips hur man kan spara elenergi eller på annat sätt bidra till mindre miljöpåverkan i vardagen.

Annonser - Inlägget fortsätter nedan


Små som stora tips är välkomna. Allt ifrån att inte borsta tänderna med rinnande vatten, till att byta värmelösning i villan…

Följ alla tipsen via mail!

Om du vill få nya kommentarer/tips skickade till din mail, kryssa då i rutan ”Skicka ett mail till mig när någon svarar”, när du skriver din kommentar nedan.

Lilla sjöjungfrun dvd

Vinster

Förutom att vi alla och miljön blir vinnare med hjälp av de kloka tipsen, så blir det även roliga priser till de bästa bidragen!

 1. Den lilla sjöjungfrun, sagan om Ariel (DVD) + nyckelring med LED-lampa. (värde ca 200:-)
 2. Nyckelring med LED-lampa (värde ca 30:-)
 3. Nyckelring med LED-lampa (värde ca 30:-)

Lycka till!

Regler

 • Du måste ange en korrekt mailadress i fältet e-mail så vi kan kontakta dig vid vinst. (skriv inte ut mailadressen i inlägget, för din egen skull = spamrisk för dig)
 • LED nyckelringDet går bra att skriva flera tips i samma kommentar.
 • Tävlingen pågår längst t.o.m. 2009-12-31
 • Ledlampa.se utser vinnare, baserat på tipsens innehåll. De bästa tipsen kommer sammanställas i ett inlägg efter avslutad tävling. Om du inte vill missa detta, följ ledlampa.se via Twitter eller e-mail. Se uppe i högerkolumnen för mer information om Twitter och mail.

Det finstilta

Ledlampa.se utser vinnare senast 10 dagar efter avslutad tävlingsomgång. Vinnaren meddelas via e-mail. Vinnare åtar sig att via e-mail delge ledlampa.se deras korrekta namn och adress, för kostnadsfri leverans av vinst via brev. Underlåter vinnare att inom 10 dagar delge sitt namn och sin adress, tillfaller vinsten annan tävlande. Vinnare ger ledlampa.se rätt att publicera namn och ort för en vinnarlista som publiceras på ledlampa.se. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren (troligen ej applicerbart med hänsyn till vinsternas värde). Vinster tillsänds vinnare snarast möjligt, dock senast inom 21 dagar efter att vinnare utsetts. Max 1 vinst per hushåll.

Liknande?


VN:F [1.9.20_1166]
Vad tycker du om detta inlägg?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Publicerat av

Anders Hellman

Ansvarig för Ledlampa.se. Arbetar som C++ mjukvaruutvecklare och har även erfarenhet av webbutveckling, bloggande och internetmarknadsföring. Driver även teknikbloggen www.omteknik.se

26 reaktioner på ”Tävling: Bidra med ditt bästa tips för att spara energi!”

  1. Öppna fönstren och snabbvädra, slå av köksfläkten så snart du inte behöver den, kolla temperaturerna i kyl och frys, ladda fulla tvättmaskiner, torktumla inte i onödan, skölj inte disken i rinnande vatten, slå av alla elektriska apparater så snart du inte använder dem (ej stand by), dra ner innetemperaturen om du åker bort, släck lamporna i de rum du inte vistas i, använd dig av uppladdningsbara batterier (gärna solceller).

 1. Hej, mitt bästa spartips är att slå av vattenkranen när du borstar tänderna och schamponerar in håret osv. Att alltid släcka lampan när du lämnar ett rum. Värmeljus är det bästa för mysbelysningen 🙂

 2. Ta fram matlådan från frysen kvällen innan och låt den tina i kylen, då får kylen lite ”gratiskyla”. Så här års är det också bra att sätta på timers på advenljusstakarna så att de tänds lagom tills det skymmer.

 3. Jag har satt strömbrytare på alla mina adventsljusstakar eftersom mängden energi som krävs för att tillverka timers är större än den energin som går åt att tillverka en strömbrytare. En mysig LED-belysning drar mindre ström i timman än den energi som gått åt till att tillverka värmeljus för motsvarande en timme.

 4. Jag har fortfarande den gamla typen av spis, med plattor. Oftast behövs bara en ordentlig uppvärmning/ett uppkok så blir maten klar på eftervärmen. Stäng av, alltså!

 5. Stäng av adventsljusstakar och adventsstjärnor på natten och när man inte är hemma.
  Ha inte TV och dylikt på stand by utan stäng av den direkt på TV:n.

 6. 1.Ett hål i taket ovanför vedkaminen om du har en sådan, en fläkt som via en kanal på kattvinden transporterar kalluft från övervåningen.
  tryckskillnaden, övervåning-nedervåning, gör att varmluft från nedervåningen pressas till övervåningen med bättre värmefördelning som följd.
  2. byt ut gamla el.radiatorer mot nya ev.oljefyllda med effektivare elektroniska termostater.
  3.Led lampor i all belysning som används mest.
  4.har du vattenburen värme, investera i ett utekompenserat reglersystem( utan rumstermostat) och sätt termostatstyrda ventiler på radiatorer, pay back tid ca 2-3 år.

 7. 1) Skaffa en kamin! 100% mys, hög verkningsgrad.

  Jag ger även ett par tips på hur man ökar energiförbrukningen(!):

  Ta en rask promenad. Det ger värme, motion, viktminskning och glädje!

  Hugg ved till kaminen. Det garanterat en temperaturhöjning i kroppen!

  2) Efteråt behöver du kylas av och duschar i kallare vatten!

 8. Skaffa dig kunskap. Tro inte på allt du läser om lågenergi lampor och dylikt.Lär dig hur du ska hantera avfall med kvicksilver t.ex.Var tar alla metallbehållare från värmeljus vägen?Det är inte bara att ersätta och förändra. Var kritisk!

 9. Under det kommande året tänker jag börja med en ny miljöinsats varje månad:
  1. Undvika kallstarter med familjens bilar.
  2. Sänka inomhustemperaturen 1 grad.
  3. Lämna alla förpackningar till återvinningen.
  4. Byta vanliga glödlampor mot lågenergilampor.
  5. Jag ska lära mig ecodriving.
  6. Duscha istället för att bada.
  7. Släcka i rum jag inte vistas.
  8. Cykla till jobbet under den snöfria perioden.
  9. Inte låta TV/dator stå på standby.
  10. Snabbvädra istället för att ha öppet länge.
  11. Byta diskmaskinen mot en energisnålare.
  12. Sänka gradantalet när jag tvättar samt tvätta i kallvatten.

  Det blev 12 månader och 12 ”goda” miljögärningar :-).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Subscribe without commenting